100DAGENAQUARELKUNSTKAARTEN toelichting.

Op Instagram volg ik Michelle Ridderhof. Zij is een veelzijdig illustrator en Audiovisueel Vormgever. Zij maakt met diverse materialen prachtige kunstwerken, zoals schilderijen en illustraties. Haar werk is te zien op de site Mismoart.

Eén van haar projecten is het 100 Days Project. Elke dag maakt zij een kaart met papierstroken en publiceert zij deze op Instagram en Facebook. Superleuk.

Dat leek me een goed idee om dat met aquarel te gaan doen. Op zaterdag 20 februari startte ik met een Challenge: 100 aquarelkaarten maken in 100 dagen met het thema BLADEREN. Wat een uitdaging! Ik hoopte op voldoende creativiteit en fantasie om kleurrijke afwisselende kaarten te maken.

Als eerste haalde ik mijn eerste inspiratie haalde ik van planten op mijn vensterbank. Zoals de Sanseveria (21) en de Hertshoorn (20).

21 sanseveria
20 hertshoorn

Daarna trok ik er op uit en ontdekte ik de mooiste bladeren in een arboretum zoals varens (26 en 44).

26 varen
44 varen

Natuurlijk mogen de palmen niet ontbreken (1, 15 en 62).

62 palm
15 palm
1 palm

Toen ik me ging verdiepen in al die vormen en kleuren van bladeren, gaf dat mij een enorme boost om met kleur en verschillende aquareltechnieken aan de slag te gaan. Nat in nat, grafisch, los, realistisch, fantasierijk, droge techniek, negatief geschilderd, met zout en folie. De ene kaart gaf me weer inspiratie voor de volgende.

Op 30 mei heb ik nr 100 gepresenteerd en is er een einde gekomen aan dit prachtige creatieve 100dagenaquarelkunstkaartptoject2022. Ik ga het zeker missen.

100

Hier staan ze allemaal.  100 DAGENAQUARELKUNSTKAARTPROJECT2022

Bedankt iedereen voor het volgen op Facebook en Instagram. Ook diegene die kaarten gekocht hebben. Heel veel plezier ermee! Je kan ze nog steeds kopen. Prijs(kaart) € 2,25 per stuk excl verzendkosten. Geef op onderstaand formulier aan welke je wilt kopen, dan neem ik contact met je op!

In januari 2023 hoop ik weer met een nieuwe serie te starten.

Aquarelgroeten

Janneke

    Facebooklinkedin

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.