Een leuke ontmoeting.

Als ik geen onderwerp heb om te schilderen of ik zoek inspiratie of gewoon even naar buiten, dan pak ik mijn schetsboek en potloden en ga ik op stap.

Uitzicht op dorp Capelle aan den IJssel

Hier is het

In omgeving zijn mooie plekken te vinden waar ik regelmatig terugkom om te tekenen en schilderen. Eén van mijn favoriete plekken is op de dijk aan de IJssel. De vergezichten zijn prachtig. De toren van de Dorpskerk piekt boven de huizen en bomen uit. Het water  verandert van kleur door wolken en de zon. De vrachtschepen en plezierjachten varen voorbij en brengen beweging in het water. Mensen wandelen langs het water of drinken koffie op een terras. Genoeg onderwerpen om te tekenen.

Aanspraak

Met het schetsboek in de hand staar ik geconcentreerd naar mijn onderwerp en met snelle potloodstrepen maak ik een schets. Wandelaars die net als ik genieten van de omgeving kijken soms nieuwsgierig over mijn schouders om te kijken wat ik aan het doen ben. “Leuk mevrouw. Ik heb een nichtje en die kan ook zo goed tekenen….of ik brei liever”. Veel succes verder.

Zo sprak een keer een man mij aan en zei: “Dat is leuk zo buiten tekenen. O ja ik zie het wat u tekent. Die toren en de bomen. Komt daar rechts ook nog wat?” Ik zei dat alleen het dorp links wilde tekenen met wat lijnen voor de perspectief. Ik vroeg hem of hij ook tekende. Hij zei: “Ik ben architect.” O, zei ik verrast, dan hoef ik u niets uit te leggen over perspectief. We praten nog wat over de schets en toen liep hij weer verder.

Tevreden

Dit was een leuke ontmoeting. Dat is de saus over het buiten tekenen. Ik maak de schets af en rij tevreden naar huis.

 

 

Facebooklinkedin
Gepubliceerd
Gecategoriseerd als NIEUWS