Hemelvaart en Pinksteren

De groep Beeldend Bijbellezen heeft zich laten inspireren door 

HEMELVAART EN PINKSTEREN

 

Rondom de hemelvaart van Jezus is alles gekleurd door hoop. Zijn opstanding en de belofte van de Heilige Geest roepen verwachtingen op, hoop op God, Zijn Koninkrijk.

Uiteindelijk wordt deze verwachting vervuld met de komst van de Heilige Geest. Het wordt een tijd van bevlogenheid, wonderen, blijdschap en naastenliefde: een tijd van inspiratie. De eerste 2 hoofdstukken van Handelingen staan er vol van. 

 

Deze 2 woorden: hoop en inspiratie leken ons een mooi thema voor onze creaties voor Hemelvaart en/of Pinksteren. Daarbij is ‘hoop’ natuurlijk ook in deze tijd van een verschrikkelijk agressief virus iets prachtigs: hoop doet leven.

Onderstaande link voor downloaden Feest van de Geest

Link downloaden

Klik op de afbeelding voor vergroting

Het geel/licht is de Geest, de Hemelvaart Onderaan de dreiging van de corona virus De duif met het twijgje staat voor de Hoop.
Ontvang de gaven van de Heilige Geest Wijsheid en kennis, geloof, genezingen, werken van krachten, profetie dromen en visioenen, onderscheiding van geesten, tongentaal, uitleggen van tongentaal

 

 

 

 

 

 

 

 

Jezus die uit jullie midden is opgenomen zal op dezelfde wijze terugkomen als jullie hem naar de hemel hebben zien gaan.

 

 

 

 

 

 

Jullie zullen kracht ontvangen en over Mij getuigen.

 

 

 

 

 

 

 

De uitstorting van de Heilige Geest

1 En toen de dag van het Pinksterfeest vervuld werd, waren zij allen eensgezind bijeen. 2 En plotseling kwam er uit de hemel een geluid als van een geweldige windvlaag en dat vervulde heel het huis waar zij zaten. 3 En aan hen werden tongen als van vuur gezien, die zich verdeelden, en het zat op ieder van hen. 4 En zij werden allen vervuld met de Heilige Geest en begonnen te spreken in andere talen, zoals de Geest hun gaf uit te spreken.

 

Toen Hij dit gezegd had, werd Hij voor hun ogen opgenomen in een wolk, zodat zij Hem niet meer zagen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor deze aquarel heb ik als inspiratiebron gekozen de tekst uit Handelingen 2 vers 3 en 4. Ook zagen de gelovigen iets dat op vuur leek. Dat vuur verdeelde zich in vlammen, en op iedereen kwam een vlam neer. Zo kwam de Heilige Geest in alle gelovigen. De kleuren van de vlammen zijn in de kleuren van de regenboog teken van Gods zorg en beloften voor ons. Dit geldt zeker in deze tijd van onzekerheden. GROEN is de kleur van de belofte en hoop BLAUW is de kleur van de Heilige Geest ROOD is de kleur van vuur en beloften

 

 

 

Facebooklinkedin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *