Kriebels en krabbels

Hoe kom je op het idee/onderwerp?

Dat is een vraag die me regelmatig gesteld word.

 

Schilderen is voor mij om je heen kijken en creatief fantaseren. Het is een uitingsvorm die soms meer zegt dan woorden. Het zet aan tot verbeelding van je eigen fantasie. Aquarel is voor mij een medium om die creatieve fantasie op papier te zetten gebruik maken van je eigen vaardigheid en techniek. Dat is een mondvol, maar hoe werkt dat in de praktijk?

Neem nu de insecten, die ik nu als onderwerp heb gekozen. Niet een alledaags onderwerp dat weet ik, maar daarom wel interessant. Mieren en spinnen zijn beestjes die je overal kan tegenkomen.

 

 

Gisteren nog in de schuur, toen ik een oude handdoek optilde zag ik een grote spin die een veilig heenkomen zocht. Nee, ik ben geen liefhebber van die langpotige kriebelbeestjes. Brrr.

Stel ik zou die als een zwart insect realistisch schilderen, dan is dat leuk, maar voor mij niet zo boeiend. Maar als ik met andere kleuren werk en de vormen verander, dan wordt zo’n insect een stukje kunst met een glimlach. En daar doe ik het voor.

Meer insecten

Aquarelgroet

Janneke

Facebooklinkedin

Door Janneke

Hallo even kennismaken. ik ben Janneke en ik ben al jaren een gepassioneerd aquarelliste. Als kind was ik altijd van alles aan het maken, zoals tekeningen, kleurboeken, boetseren etc. Na de middelbare school ben ik gaan studeren aan de kunstacademie in Rotterdam. Mijn afstudeer werk bestond uit krijttekeningen van figuren en zeefdrukken. Na een omscholing kwam ik op kantoor terecht. Maar de creatieve passie is gebleven. Ik ben me gaan toeleggen in de kunst van aquarel. Ik ben lid geworden van de Aquarelacademie van Margo van Vegchel en volg daar nu log lessen. Ik ben ook lid geworden van de kunstkring en ik sta met regelmaat op kunstmarkten en exposeer ik in de buurt. Ik geef aquarelworkshops met veel plezier. Aquarel is echt mijn passie. Mijn werk is kleurrijk en vol beweging. Fijn dat ik mijn werk via de handwerkmarkt kan laten zien en kan verkopen. Wil je meer werk van me zien? Dat kan. Kijk eens op: WWW.KLEURVANWATER.NL Aquarelgroeten JANNEKE HOOGHUIS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.