Kriebels en krabbels

Hoe kom je op het idee/onderwerp?

Dat is een vraag die me regelmatig gesteld word.

 

Schilderen is voor mij om je heen kijken en creatief fantaseren. Het is een uitingsvorm die soms meer zegt dan woorden. Het zet aan tot verbeelding van je eigen fantasie. Aquarel is voor mij een medium om die creatieve fantasie op papier te zetten gebruik maken van je eigen vaardigheid en techniek. Dat is een mondvol, maar hoe werkt dat in de praktijk?

Neem nu de insecten, die ik nu als onderwerp heb gekozen. Niet een alledaags onderwerp dat weet ik, maar daarom wel interessant. Mieren en spinnen zijn beestjes die je overal kan tegenkomen.

 

 

Gisteren nog in de schuur, toen ik een oude handdoek optilde zag ik een grote spin die een veilig heenkomen zocht. Nee, ik ben geen liefhebber van die langpotige kriebelbeestjes. Brrr.

Stel ik zou die als een zwart insect realistisch schilderen, dan is dat leuk, maar voor mij niet zo boeiend. Maar als ik met andere kleuren werk en de vormen verander, dan wordt zo’n insect een stukje kunst met een glimlach. En daar doe ik het voor.

Meer insecten

Aquarelgroet

Janneke

Facebooklinkedin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.