Plein Air – Hoge Veluwe

Yes! Het is zomer. Een heerlijke tijd om er op uit te trekken en buiten te schilderen. Deze keer heb ik een bezoek gebracht aan de Hoge Veluwe. Wat een rust en wat een prachtige omgeving! Vergezichten, bospaden, statige dennenbomen, wilde bloemen, en schilderachtige dorpen. Geweldig, wat een inspiratievol landschap!

Wat neem ik mee

Voor schilderen buiten heb je maar een paar dingen echt nodig.

. aquarelpapier, op maat gesneden voor op mijn plaatje hardboard of een aquarelblok

. penselen, ik gebruik er twee, een grote en een kleine

. klein doosje verf met napjes, handig want de deksel is een palet

. water, plastic waterflessen, die je bij kan vullen, yoghurtemmertje

. keukenpapier

. afplaktape, Tesa vind ik de beste

. een klapstoel, alhoewel ik meestal staande schilder

. fototoestel, voor een reminder thuis

. veldezeltje, of je legt de plaat op een boomstam wat ik regelmatig doe.

. zonnebrand en pet, ook HEEL belangrijk

. eten en drinken, HEEL belangrijk

En dan…..

maak ik met een groot penseel het papier gedeeltelijk nat en zet ik de verf met losse vlotte toetsen neer. Ik werk snel, omdat de warmte en de wind het water snel droogt. En behoedt mij ervan om te gaan priegelen. Vooral de lichte en donkere partijen zet ik stevig neer. Ik heb nog geen idee hoe het uiteindelijk gaat worden, maar dat zie ik later wel. Soms maak ik een foto, maar dit keer zit het beeld in mijn hoofd. Thuis aan de ateliertafel probeer ik de losse toets te behouden en werk ik het uit. 
En dit is het uiteindelijk geworden!
Hoge Veluwe 25×30 @ 2021

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebooklinkedin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *