Psalmen

Psalm 36: 6
Heer, hoog als de hemel is Uw liefde, tot aan de wolken reikt Uw trouw

 

Psalm 104 vers 5

Voordat de corona uitbrak kwamen we 1x per maand bij elkaar met een groepje van 6-7 personen in de ontmoetingskerk.
We gingen dan schilderen over verschillende onderwerpen uit de Bijbel.
Door de coronapandemie konden we niet meer bij elkaar komen.
We kregen opdrachten van Janneke en Piet, zodat we thuis aan de slag konden.
Zelf ging ik met een vriendin die ook in het schildergroepje zat, thuis de opdrachten schilderen, dat was gezelliger dan alleen.
Een van onze opdrachten was om een psalm uit te beelden.
Zelf heb ik voor psalm 139 gekozen.
Deze heb ik uitgebeeld met de handen van God zegenend, helend, scheppend, dragend en creatieve handen.
In deze coronatijd is dit een troostrijke psalm, dat je weet dat God je kent waar ik zit of sta, Hij kent mijn gedachten, mijn twijfels en mijn angsten.
Als ik kijk naar de prachtige natuur dat alles weer uitkomt, God blijft scheppend doorgaan, ondanks de corona.

Psalm 139

God zorgt er ook voor dat wij mensen creatief kunnen zijn en denken, dan denk ik aan de vaccins die ontwikkeld zijn en nu wereldwijd gegeven worden.

Ook is God zegenend en helend bezig zodat ook wij zegenend voor een ander kunnen zijn.

Mijn familielid had ook een ernstige vorm van corona doorgemaakt, ons contact is daardoor een stuk beter geworden, daarin zie ik de zegende en helende hand van God.

De vogels die ik uit heb uitgebeeld zijn het symbool van de mens die van God weg wil zoals in vers 9-10 staat: al verhief ik mij op de vleugels van de dagenraad, al ging ik wonen voorbij de verste zee, ook daar zal Uw hand mij leiden en Uw rechterhand mij vasthouden.

Centraal heb ik uitgebeeld het ongeboren kind, de navelstreng naar boven naar God, zoals in vers13: U was het, die mijn nieren vormde, die mij weefde in de buik van mijn moeder en vers 16: Uw ogen zagen mijn vormeloos begin.

Psalm 143:8. Maak mij de weg bekend die ik te gaan heb

 

 

 

 

 

Psalm 139 vers 9 Eer iets van mij begon te leven, was alles in Uw boek geschreven

Als onderwerp voor deze aquarel heb ik gekozen voor de zogenaamde Halleel-psalmen. In het bijbelboek Psalmen zijn een aantal van deze psalmen bij elkaar gezet. Psalm 113-118, Psalm 135-136 en Psalm 145-150. De psalmen beginnen of eindigen met het woord “halleluja”.

Halleel-psalmen

Met de handen omhoog brengen wij dank en eer aan onze God. Wij zingen het uit!

 

 

 

 

 

 

Facebooklinkedin
Gepubliceerd
Gecategoriseerd als BIJBEL

Door Janneke

Hallo even kennismaken. ik ben Janneke en ik ben al jaren een gepassioneerd aquarelliste. Als kind was ik altijd van alles aan het maken, zoals tekeningen, kleurboeken, boetseren etc. Na de middelbare school ben ik gaan studeren aan de kunstacademie in Rotterdam. Mijn afstudeer werk bestond uit krijttekeningen van figuren en zeefdrukken. Na een omscholing kwam ik op kantoor terecht. Maar de creatieve passie is gebleven. Ik ben me gaan toeleggen in de kunst van aquarel. Ik ben lid geworden van de Aquarelacademie van Margo van Vegchel en volg daar nu log lessen. Ik ben ook lid geworden van de kunstkring en ik sta met regelmaat op kunstmarkten en exposeer ik in de buurt. Ik geef aquarelworkshops met veel plezier. Aquarel is echt mijn passie. Mijn werk is kleurrijk en vol beweging. Fijn dat ik mijn werk via de handwerkmarkt kan laten zien en kan verkopen. Wil je meer werk van me zien? Dat kan. Kijk eens op: WWW.KLEURVANWATER.NL Aquarelgroeten JANNEKE HOOGHUIS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.