En plein air

De zon schijnt, het is heerlijk warm buiten. Na al die regenbuien zie je de natuur opbloeien. Het is een waar kleurenexplosie. Heerlijk om nu op stap te gaan met de fiets of wandelend genieten van de prachtige gras bermen die vol staan met bloemen.

Tijd om er op uit te trekken en natuurlijk neem ik mijn schetsboek mee en wat schilderspullen. Een klein hardboard plaatje, waar ik aquarel papier op vastzet.
20210606_125943
Deze keer ben ik naar de Rucphen Bossen gereden, wat een prachtige omgeving. Met de rugzak en het plaatje wandel ik een stukje het bos in op zoek naar iets interessants wat ik graag wil schilderen. Ik zie zoveel mooie plekjes. Het is lastig om een keuze te maken. Ik kies voor een plekje in de schaduw. Een boomstam dient als tafel en mijn plaat leg ik op mijn tas. Een beetje schuin, zodat de aquarel kleuren mooi over het papier kunnen lopen.
20210606_125500
Eerst maak ik een schets om het onderwerp, een wandelpad door het bos, te verkennen. Deze schets zet ik heel licht met potlood op het aquarel papier. Ik kies mijn kleuren en met veel water breng ik de eerste laag op papier. Snel werk ik met meerdere kleuren over elkaar heen, zodat er mooie mengingen ontstaan. Nu laat ik alles drogen. Dit is de basis waar ik thuis verder mee aan de slag ga. Voor mij is dit fijn werken, omdat ik de spontaniteit van de eerste wassing zoveel mogelijk wil behouden.
20210606_130048
20210606_151115
Thuis werk ik op mijn gemak voorzichtig kleine stukjes uit. Eens kijken of ik de juist sfeer op papier kan zetten. Ik zie in gedachte het bos met de wandelpaden, ik hoor de vogels zingen, ik zie de mieren op mijn tas marcheren en de zon die door de bladeren schijnt.
20210606_151041

Ben ik niet tevreden over het eindresultaat? Dan geniet ik morgen nog eens na van deze plein air dag!

 

 

Wat doe jij op een mooie zomerdag? Ik vind het leuk als je een reactie plaatst

Aquarelgroeten

Janneke

 

   

  Facebooklinkedin

  2 reacties

  1. Hallo Janneke,
   Heel mooi gedaan. Ja het is nu heerlijk weer om buiten je prachtige werk voort te zetten.
   Ik ben trots op jou.
   Abel X

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *